top of page

Geboortefotografie

informatie over geboortefotografie

Waarom een geboortefotograaf?

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!! De geboorte van jullie kindje is een uniek moment in jullie leven. Het is een eenmalige gebeurtenis die zo vervuld is van emoties, dat je sommige details snel weer vergeet. Hoe fijn is het dan als ik dit geboorteproces voor jullie kan vereeuwigen?

 

Waarom zou je wel je bruiloft laten fotograferen, maar niet dat moment waarop jullie als stel nog dichter bij elkaar komen: wanneer jullie je kindje krijgen? Als moeder komen er krachten in je los, waarvan je niet wist dat je ze in je had. Met een geboortereportage laat ik juist dit belangrijke stuk zien. Ook hoef je als partner niet zelf te gaan fotograferen, maar heb je de handen vrij om de moeder te steunen. De geboorte wordt zo een proces van jullie samen, en jullie worden samen vereeuwigd. Als geboortefotograaf neem ik jullie de zorg voor foto's uit handen.

 

 

 

 

 

 

 
Ik laat het ongepolijste schijnen, door het bevallingsproces vanuit een fotografisch standpunt weer te geven. Jullie zien de bevalling terug zoals deze voor jullie was; intiem, krachtig, misschien heftig, eerlijk, emotioneel en daarom ongelofelijk mooi. Maar ook details die jullie wellicht ontschoten zijn

jullie kunnen je helemaal focussen op het geboorteproces en er voor elkaar zijn
spreekwolk.jpg

Hoe werk ik?

Als geboortefotograaf volg ik de fases nauwlettend; de weeën, de geboorte, de eerste kennismaking. Ik registreer wat ik zie op een verhalende manier. Zo kunnen jullie je geboorteverhaal keer op keer opnieuw vertellen, geïllustreerd door tastbare herinneringen.

Tijdens het proces van de bevalling ben ik er, maar ook weer niet. Ik probeer zoveel mogelijk onzichtbaar te zijn, om niet te storen in de momenten waarop jullie de rust en ruimte nodig hebben. Maar ook omdat de momenten dat je de camera vergeet juist diegene zijn waarop je het meest jezelf bent. Hierdoor zijn de beelden het meest dierbaar: het zijn echte herinneringen, geen plaatjes. Moeders vertellen mij achteraf dat ze absoluut geen erg hebben gehad in mijn aanwezigheidMet mijn lichtgevoelige camera en -lenzen kan ik zelfs onder donkere lichtomstandigheden fotograferen. Hierdoor hoef ik minimaal tot niet in te grijpen in de ruimte die ik aantref en in jullie coconnetje.

Aan de andere kant ben ik wel dat gezicht in de kamer dat jullie kennen en waarvan jullie weten dat ik er 100% voor jullie ben. 

mijn professionele, kleurrijke en zorgvuldige nabewerking is mijn visitekaartje, dus jullie zijn verzekerd van prachtige foto's
spreekwolk.jpg
14-1.jpg

Informatie

Als jullie interesse hebben in mij als jullie geboortefotograaf, mogen jullie altijd een mail of WhatsApp-bericht sturen voor meer informatie. Ik zal deze binnen 24 uur beantwoorden en kan eventueel een belafspraak inplannen. 

Kennismaking en beslissing

Graag kom ik langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij wie jullie vergezelt in deze unieke gebeurtenis, net zoals een verloskundige dat is. Hierbij kunnen jullie je verwachtingen uitspreken en uitgebreid vragen stellen. Na overleg in jullie eigen tijd komen jullie terug op je beslissing of ik wel of niet bij de geboorte aanwezig zal zijn.

Klik hier voor een impressie van mijn geboortereportages. Ik raad ook zeker de geboorteblogs aan voor een goede indruk.

Toegang op de OK

Eva Thomassen Fotografie werkt samen met het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, waar ik een overeenkomst heb gesloten voor toegang tot de operatiekamers!

geboortefotografie-tilburg

Geboortereportage 
€ 1450

 • Een vrijblijven​d kennismakingsgesprek bij jullie thuis + persoonlijke bezorging album

 

 • Ik ben 24/7 oproepbaar voor de bevalling vanaf week 38 tot de daadwerkelijke geboorte 

 • Ik ben aanwezig gedurende de bevalling, vanaf 4 á 5 centimeter ontsluiting tot 2 á 3 uur na de bevalling

 • Jullie foto's krijgen een professionele nabewerking

 • Ik bewerk foto's na in kleur of in zwart-wit, naar mijn eigen inzicht (De meerderheid zal in kleur zijn)

 • Een sneak peek van jullie reportage binnen 24 uur 

 

 • Jullie ontvangen ALLE goede foto's (minimaal 120)

 • Handgemaakt fotoalbum 15 x 15, inclusief 15 spreads

 • Slideshow op muziek

 • De foto's lever ik in hoge resolutie voor drukwerk

 

 • De beschikbaarheid van een backup-fotograaf

Overige opties:

 • Upgrade van het album in aantal pagina's en grootte. 

 • Extra tijd: Voor € 150 kan ik langer blijven of extra terugkomen om bijvoorbeeld de ontmoeting met grootouders of broertjes en zusjes te fotograferen. Dit uiteraard indien dit voor mij mogelijk is. 

 • Geboorteblog: Voor € 75 vertel ik jullie geboorteverhaal vanuit mijn perspectief. Om altijd terug te lezen hoe bijzonder deze gebeurtenis was. 

 

Een geboortereportage is exclusief reis- en parkeerkosten. Reiskosten: €0,40 p/km. 

De betaling geschiedt in termijnen, dus de kosten zijn makkelijk te spreiden! Bij boeking wordt een aanbetaling gevraagd van €300,-, om deze definitief te maken. De overige kosten moeten worden voldaan na de bevalling. Na betaling krijgen jullie de foto's.

Als jullie het fijner vinden om in meer termijnen te betalen, vraag gerust naar de opties!

Ik ben beschikbaar voor geboortereportages op +/- 1 uur rijden vanuit Oosterhout N.B. 

Lieve woorden

geboortefotograaf rotterdam

Op de momenten dat je zelf geen fotos kan maken, maar er wel graag een blijvende herinnering van wil hebben, is het het vinden van een goede fotograaf een must. Eva was dit voor ons zeker! Tijdens de eerste kennismaking vertelde ze ons alles over geboortefotografie, de mogelijkheden, de onvoorspelbaarheid van het moment, maar liet ze vooral haar passie voor fotografie zien. Eva wist op een voor ons intiem en ingrijpend moment alle gebeurtenissen én emotie op een geweldige, maar zeker ook subtiele manier vast te leggen. Grote complimenten voor haar oog voor detail, inlevingsvermogen, geduld en hartverwarmende persoonlijkheid. Het eindresultaat overtrof hiermee al onze verwachtingen. 

Ricardo en Charlotte,

ouders van Floris

bottom of page