top of page

Over Eva

geboortefotograaf breda tilburg brabant rotterdam

Nergens heb ik me eerder zo gepassioneerd over gevoeld als over geboortefotografie. Ik ben hierin echt in mijn element als fotograaf en als mens. Natuurlijk komt dat niet uit de lucht vallen, dus ik vertel jullie graag wat meer over mij!

Achtergrond

Al vanaf mijn prille jeugd ben ik al bezig met scheppen: tekenen was echt mijn ding en ik schreef verhalen. Ik ging er ook altijd van uit dat dat mijn focus zou zijn voor de toekomst. Na mijn studie reclame, presentatie en communicatie aan het Sint Lucas en twee jaar aan kunstacademie Sint Joost was ik echter op een dwaalspoor. Je moet je passie in een keurslijf gieten en wat ik tegenkwam op mijn pad paste mij niet. Om naast mijn gewone baan toch creatief geprikkeld te blijven, ben ik gaan fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera. Eerst vooral in en om het huis; dit leerde mij opmerkzaam te worden voor details. Om technisch beter te worden, heb ik een avondopleiding fotografie gevolgd. 

 

 

Maar waarom geboortefotografie?

Ik werd zwanger en in februari van 2013 ben ik bevallen van mijn oudste zoon. Mark, mijn man, maakte tijdens dit heftige, maar bijzondere proces een paar prachtige foto's. Foto's van momenten waarin ik zowel ongelofelijk kwetsbaar, maar ook geweldig krachtig was. Dat zag ik later pas, toen ik de foto's keer op keer terugkeek. 

In de tijd die volgde heb ik kennis gemaakt met geboortefotografie en ik voelde gelijk de link met mijn eigen geboortefoto's. Dít is wat ik wilde gaan doen! Ouders vastleggen in hun overgangsproces van koppel naar ouders. Vereeuwigen hoe prachtig de oerkracht van de vrouw is. Hoe waardevol het is om als partner ook op de foto te staan om samen deze overgang te kunnen meemaken en herbeleven. Ik wilde verhalen vertellen: júllie geboorteverhaal. 

 

In tegenstelling tot mijn eerste bevalling, was de geboorte van mijn jongste zoon er een uit de boekjes: een en caul-geboorte (waar het kindje nog in de vruchtzak zit als het wordt geboren) zonder complicaties. Helaas gaf mijn professionele camera in de onervaren handen van de kraamverzorgende vooral bewogen foto's, waardoor ik nog meer doordrongen werd van het belang van een geboortefotograaf. Deze momenten zijn even vluchtig als dat ze dierbaar zijn en ze verdienen het om vakkundig vastgelegd te worden. Daarom heb ik, anderhalf jaar nadat mijn jongste zoon was geboren, bij Marry Fermont de uitgebreide workshop Geboortefotografie gevolgd. Inmiddels ben ik zoveel jaar en vele prachtige geboortereportages verder en weet ik dat dit is waar mijn hart ligt. 

Wie ben ik als jullie geboortefotograaf?

Ik praat heel graag met jullie over wat jullie bezighoudt in deze bijzondere periode. Maar tijdens de bevalling ben ik er 'even niet'. Ik begeef me in jullie schaduw, waar ik alle fases van de geboorte in stilte volg. Alles om jullie in je geboortebubbel te laten. Als het echter nodig is dat ik een handje toesteek, zal ik heel graag helpen. Ik ben een hopeloze perfectionist, dus ik streef ernaar iedere foto die ik aflever eruit te laten springen, zodat jullie zien hoe prachtig de geboorte van jullie kindje was, met alle rauwe herinneringen die levend blijven. 

 

Ik zal al mijn kennis, ervaring als fotograaf en als moeder, professionaliteit en toewijding inzetten om jullie een onvergetelijk document voor het leven (van jullie en later voor dat van je kindje) te geven. 

Lieve woorden

geboortefotograaf antwerpen

Ik wilde zeer graag de geboorte van ons kindje laten fotograferen. Je hebt het al ouder tijdens een bevalling zo druk dat het (goed en volledig ) vastleggen van één van de mooiste dagen van je leven bijna onmogelijk is. Iedereen heeft een fotograaf bij een huwelijk, waarom dan niet bij een geboorte? Mijn partner trok echter eerst zijn wenkbrauwen een beetje op, maar ik kon hem toch overtuigen. Bij het zien van de foto’s beleefden we de bevalling en de heftige emoties weer helemaal opnieuw. Iedereen die de reportage ziet is onder de indruk en pinkt een traantje weg. Mijn partner gaf toe dat hij blij was dat Eva aanwezig was en dat hij het toch opnieuw zou doen. Uiteindelijk draait een bevalling om de baby, mama EN papa. De eerste reactie van papa mis je vaak als mama omdat er enorm veel dingen tegelijkertijd rondom je gebeuren . Eva werkt zeer discreet en ze vraagt echt naar wat jij wil of in gedachten hebt. Een bevalling is zeer onvoorspelbaar en ik was zeer bezorgd dat Eva de bevallig alsnog zou missen, maar de grote betrokkenheid van Eva stelde me immers gerust. We hielden tijdens de zwangerschap contact met elkaar en ook bij het begin van de bevalling was Eva vlot en snel te bereiken ( zelfs ‘s nachts!). Eva’s werk is niet alleen fantastisch, maar ze is ook een zeer bescheiden persoon die makkelijk in de omgang is. Alsof het eindresultaat op zich al niet verbluffend genoeg was , presenteerde Eva de foto’s ook nog eens op een zeer gepersonaliseerde manier. We waren zo tevreden over Eva’s werk dat we haar ook vroegen een newborn lifestyle reportage te maken met weer een schitterend resultaat! Dankzij Eva kunnen we de geboorte van ons zoontje telkens weer opnieuw beleven. Een dikke merci, Eva!

Dieter en Britt,

ouders van Cem

bottom of page