top of page

Geboortefotografie

informatie over geboortefotografie

Waarom een geboortefotograaf?

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!! De geboorte van jullie kindje is een uniek moment in jullie leven. Het is een eenmalige gebeurtenis die zo vervuld is van emoties, dat je sommige details snel weer vergeet. Hoe fijn is het dan als ik dit geboorteproces voor jullie kan vereeuwigen?

 

Waarom zou je wel je bruiloft laten fotograferen, maar niet dat moment waarop jullie als stel nog dichter bij elkaar komen: wanneer jullie je kindje krijgen? Als moeder komen er krachten in je los, waarvan je niet wist dat je ze in je had. Met een geboortereportage laat ik juist dit belangrijke stuk zien. Ook hoef je als partner niet zelf te gaan fotograferen, maar heb je de handen vrij om de moeder te steunen. De geboorte wordt zo een proces van jullie samen, en jullie worden samen vereeuwigd. Als geboortefotograaf neem ik jullie de zorg voor foto's uit handen.

 

 

 

 

 

 

 
Ik laat het ongepolijste schijnen, door het bevallingsproces vanuit een fotografisch standpunt weer te geven. Jullie zien de bevalling terug zoals deze voor jullie was; intiem, krachtig, misschien heftig, eerlijk, emotioneel en daarom ongelofelijk mooi. Maar ook details die jullie wellicht ontschoten zijn

jullie kunnen je helemaal focussen op het geboorteproces en er voor elkaar zijn
spreekwolk.jpg

Hoe werk ik?

Als geboortefotograaf volg ik de fases nauwlettend; de weeën, de geboorte, de eerste kennismaking. Ik registreer wat ik zie op een verhalende manier. Zo kunnen jullie je geboorteverhaal keer op keer opnieuw vertellen, geïllustreerd door tastbare herinneringen.

Tijdens het proces van de bevalling ben ik er, maar ook weer niet. Ik probeer zoveel mogelijk onzichtbaar te zijn, om niet te storen in de momenten waarop jullie de rust en ruimte nodig hebben. Maar ook omdat de momenten dat je de camera vergeet juist diegene zijn waarop je het meest jezelf bent. Hierdoor zijn de beelden het meest dierbaar: het zijn echte herinneringen, geen plaatjes. Moeders vertellen mij achteraf dat ze absoluut geen erg hebben gehad in mijn aanwezigheidMet mijn lichtgevoelige camera en -lenzen kan ik zelfs onder donkere lichtomstandigheden fotograferen. Hierdoor hoef ik minimaal tot niet in te grijpen in de ruimte die ik aantref en in jullie coconnetje.

Aan de andere kant ben ik wel dat gezicht in de kamer dat jullie kennen en waarvan jullie weten dat ik er 100% voor jullie ben. 

mijn professionele, kleurrijke en zorgvuldige nabewerking is mijn visitekaartje, dus jullie zijn verzekerd van prachtige foto's
spreekwolk.jpg
14-1.jpg

Informatie

Als jullie interesse hebben in mij als jullie geboortefotograaf, mogen jullie altijd een mail of WhatsApp-bericht sturen voor meer informatie. Ik zal deze binnen 24 uur beantwoorden en kan eventueel een belafspraak inplannen. 

Kennismaking en beslissing

Graag kom ik langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij wie jullie vergezelt in deze unieke gebeurtenis, net zoals een verloskundige dat is. Hierbij kunnen jullie je verwachtingen uitspreken en uitgebreid vragen stellen. Na overleg in jullie eigen tijd komen jullie terug op je beslissing of ik wel of niet bij de geboorte aanwezig zal zijn.

Klik hier voor een impressie van mijn geboortereportages. Ik raad ook zeker de geboorteblogs aan voor een goede indruk.

Toegang tot de OK

Eva Thomassen Fotografie werkt samen met de onderstaande ziekenhuizen, waar ik een overeenkomst heb gesloten voor toegang tot de operatiekamers!
Verder zijn er ziekenhuizen die gastvrij zijn voor fotografen zonder overeenkomst. Hiervoor kan altijd worden geïnformeerd bij het betreffende ziekenhuis.

Veelgestelde vragen

Ik ben al erg ver in mijn zwangerschap. Ben ik nu te laat om mij aan te melden?

Ik zeg altijd: het is pas te laat om je aan te melden bij een geboortefotograaf als de baby is geboren. Maar! Doordat je nooit weet wanneer een geboorte gaat plaatsvinden, kan een geboortefotograaf vaak maar een beperkt aantal geboortes per maand aannemen. De kans is dan dat haar agenda vol zit in jouw uitgerekende periode. Als je een bepaalde fotograaf op het oog hebt waarvan je heel graag wilt dat ze bij je bevalling is, dan zou ik op tijd contact opnemen, voor zover mogelijk.

geboortefotografie-tilburg

 • Ik ben 24/7 oproepbaar voor de bevalling vanaf week 38 tot de daadwerkelijke geboorte 

 • Ik ben aanwezig gedurende de bevalling, vanaf 4 á 5 centimeter ontsluiting tot 2 á 3 uur na de bevalling

 • Jullie foto's krijgen een professionele nabewerking

 • Ik bewerk foto's na in kleur of in zwart-wit, naar mijn eigen inzicht (De meerderheid zal in kleur zijn)

 • Een sneak peek van jullie reportage binnen 48 uur 

 

 • Jullie ontvangen ALLE goede foto's (minimaal 120)

 • Handgemaakt fotoalbum 20 x 20, inclusief 15 spreads

 • Slideshow op muziek

 • De foto's lever ik op usb in hoge resolutie voor drukwerk

 

 • De beschikbaarheid van een backup-fotograaf

 • Een handgemaakt cadeautje

 • Persoonlijke bezorging album

Geboortereportage 
€ 1550

 

* Een geboortereportage is inclusief reiskosten tot 10km vanaf Oosterhout. Buiten die 10 km reken ik € 0,40 per km.

 

* Een reportage is exclusief parkeerkosten.

* De betaling geschiedt in termijnen, dus de kosten zijn makkelijk te spreiden! Bij boeking wordt een aanbetaling gevraagd van €400,-, om deze definitief te maken. De overige kosten moeten worden voldaan na de bevalling. Na  betaling krijgen jullie de foto's.

 Als jullie het fijner vinden om in meer termijnen te betalen, vraag gerust naar de opties!

* Ik ben beschikbaar voor geboortereportages op +/- 1 uur rijden vanuit Oosterhout N.B. 

Overige opties:

Extra tijd € 195

Ik blijf langer óf kom extra terug om bijvoorbeeld de ontmoeting met grootouders of broertjes/zusjes te fotograferen.

 

Indien mogelijk in mijn planning.

Luxe box + usb  € 50

Een mooi houten kistje met bijpassende houten usb, inclusief een aantal afdrukken op 10x15. 

Een duurzame en tastbare manier om de foto's te bewaren.

Korte geboortevideo  €250

Ik maak videoclips gedurende de bevalling die ik monteer tot een korte geboortevideo. Op deze manier komen de beelden van de bevalling nóg meer tot leven!

Let op! Dit is geen slideshow!

Album upgrade

Voeg extra pagina's toe aan je album en/of neem een groter formaat om de foto's nóg beter tot zijn recht te laten komen.

Vraag naar de mogelijkheden.

Lieve woorden

geboortefotograaf rotterdam

Op de momenten dat je zelf geen fotos kan maken, maar er wel graag een blijvende herinnering van wil hebben, is het het vinden van een goede fotograaf een must. Eva was dit voor ons zeker! Tijdens de eerste kennismaking vertelde ze ons alles over geboortefotografie, de mogelijkheden, de onvoorspelbaarheid van het moment, maar liet ze vooral haar passie voor fotografie zien. Eva wist op een voor ons intiem en ingrijpend moment alle gebeurtenissen én emotie op een geweldige, maar zeker ook subtiele manier vast te leggen. Grote complimenten voor haar oog voor detail, inlevingsvermogen, geduld en hartverwarmende persoonlijkheid. Het eindresultaat overtrof hiermee al onze verwachtingen. 

Ricardo en Charlotte,

ouders van Floris

bottom of page