top of page

Workshop geboortefotografie en de ‘geboorte’ van Rowan

Bijgewerkt op: 16 sep. 2020

Al een paar jaar zag ik er reikhalzend naar uit om de workshop Geboortefotografie bij Fermont Fotografie te volgen. Mezelf onderdompelen in alles wat geboortefotografie is en fotografe Marry Fermont alles kunnen vragen wat mij al jaren door het hoofd spookt. De omstandigheden waren er steeds niet naar, maar deze keer zou me niet weer door de vingers glippen. Dus wat was ik blij toen ik, samen met nog vier andere dames, een plekje had kunnen bemachtigen in het weekend van 17, 18 en 19 februari.

In een sfeervol Bed & Breakfast worden we hartelijk ontvangen door Marry en haar man Denny. Iedereen krijgt haar kamer toegewezen en nadat we onze tassen hebben geparkeerd gaan we eigenlijk al vrij snel van start. Want wat is er veel te vertellen over dit geweldige vak. In de loop van de drie dagen zullen uiteindelijk de zakelijke kant van geboortefotografie besproken worden, alle fases van een geboorte en hoe hierop te reageren als fotograaf, de beste camerastandpunten tijdens deze fases en nog veel meer. Alles gaat gedurende de intensieve dagen gepaard met een lach en een traan, want hoe mooi ook om naar te kijken, een bevalling is heel intens om mee te maken. En achter ieder geboorteverhaal zitten geweldige emoties, heel herkenbaar.

Erg bijzonder is het ook om dat weekend de ‘geboorte’ van een kindje te fotograferen. Van de ontsluitingsfase, de uitdrijvingsfase, de geboorte tot de eerste kennismaking erna. Met een gretige zwerm geboortefotografen die er, met veel respect voor elkaars ruimte, omheen fladdert. En het resultaat is super. De laatste dag is er ruim tijd voor de newborn- / lifestylereportage met Linda en Wilco, de ouders van pasgeboren Rowan, wiens ‘geboorte’ we de dagen ervoor uitvoerig doorgelopen hebben.

Ik heb genoten van het weekend: de gezelligheid, het heerlijke eten, placentastempelen en alle openheid en kennis die we uitgewisseld hebben!

Heb je er interesse in dat ik de geboorte van je kindje voor je vereeuwig in een mooie reportage? Stuur me gerust een berichtje voor meer informatie.

121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page